Korte termijn analyse: euro onder druk door onzekerheid in Frankrijk

De euro zakte dinsdag lichtjes vanwege de aanhoudende angst over de komende parlementsverkiezingen in Frankrijk. De politieke onzekerheid in Frankrijk blijft de eenheidsmunt belasten, vooral met de eerste ronde van de vervroegde parlementsverkiezingen die slechts enkele dagen verwijderd is. Beleggers vrezen dat een ‘hung parliament’ nog meer onzekerheid zou kunnen creëren en de laatste jaren van president Emmanuel Macron in functie zou kunnen verstoren.

FED renteverhoging?

Aan de andere kant werd de Amerikaanse dollar dinsdag ondersteund door opmerkingen van Federal Reserve-beleidsmaker Michelle Bowman. Tijdens een toespraak in Londen gaf Bowman aan dat zij een verlaging van de rentetarieven op dit moment niet gepast vindt en openstaat voor een renteverhoging als de inflatiedruk aanhoudt. Deze opwaartse beweging in de USD werd verder versterkt door een sterker dan verwacht Amerikaans consumentenvertrouwen.

De sessie van vandaag begon met de publicatie van de nieuwste consumentenvertrouwensindex van Duitsland, die aantoonde dat het sentiment voor juli voor het eerst in vijf maanden is gedaald. Deze verslechtering van het consumentenvertrouwen in de grootste economie van de Eurozone, samen met de aanhoudende politieke spanningen in Frankrijk, kan de verliezen van de euro vandaag verlengen.

Impact op EUR/USD

De combinatie van politieke onzekerheid in Frankrijk en een dalend consumentenvertrouwen in Duitsland heeft een negatieve invloed op de euro. Tegelijkertijd wordt de Amerikaanse dollar ondersteund door positieve economische signalen en de mogelijkheid van een renteverhoging door de Federal Reserve. Dit heeft geleid tot een daling van de EUR/USD-wisselkoers, die op het moment van schrijven 1.0694 bedraagt.

Analyse Verenigd Koninkrijk

De handel in het pond was vanochtend gemengd. GBP/EUR bleef stabiel op €1.1853, terwijl GBP/USD vlak bleef op $1.2682. GBP/CAD bevond zich in een smalle bandbreedte op CA$1.7318, terwijl GBP/AUD daalde naar AU$1.8968 en GBP/NZD stabiel bleef op NZ$2.0727.

Het pond handelde gisteren zijwaarts te midden van een gebrek aan data en in afwachting van de algemene verkiezingen in het VK volgende week. Voor GBP-beleggers kan de focus vandaag liggen op de nieuwste distributieve handelsindex van de Confederation of British Industry (CBI). De enquête van juni zal naar verwachting een bescheiden daling van de groei van de detailhandelsverkopen rapporteren, maar de verkoopbalans blijft positief, wat het pond zou kunnen ondersteunen.

Impact op de pond en EUR/GBP koers

De EUR/GBP-wisselkoers stond op het moment van schrijven op 0.8440. De verwachte bescheiden daling van de groei van de detailhandelsverkopen in de CBI-enquête zou het pond kunnen ondersteunen, wat mogelijk verdere stabiliteit of zelfs een lichte stijging in de waarde van de pond ten opzichte van de euro kan betekenen.

Wereldwijd zaken doen met ValutaPartners

Altijd scherpe wisselkoersen en razendsnel internationaal betalen

Disclaimer

De verstrekte informatie en materialen op deze site vormen geen aanbod tot verkoop of uitnodiging voor het doen van een aanbod tot aankoop van valuta of effecten en investeringsbeslissingen mogen er niet op gebaseerd worden. De informatie op deze website wordt verstrekt als algemene informatie en is geen vervanging voor financieel, juridisch of ander professioneel advies. Hoewel wij ernaar streven om accurate, volledige en up-to-date informatie te verstrekken, geven ValutaPartners geen garanties over de foutloosheid, volledigheid, actualiteit of geschiktheid voor een specifiek doel van de inhoud van deze brochure. Het wordt sterk aanbevolen om professioneel advies in te winnen voordat u handelt op basis van de informatie. Het afdekken van valutarisico’s kan ertoe leiden dat u mogelijk gunstige valutabewegingen mist. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs een financieel verlies betekent, kan het wel betekenen dat u mogelijk winsten misloopt die u zou hebben behaald als u het valutarisico niet had afgedekt. Hoewel de uitkomst van een individuele termijntransactie op het moment van aangaan vaststaat, kunnen de algehele ‘waarde’ of ‘voordeligheid’ van dergelijke transacties variëren afhankelijk van toekomstige valutabewegingen. Dit betekent dat hoewel u op het moment van de transactie precies weet hoeveel u betaalt voor een bepaalde valuta, u mogelijk beter of slechter af kunt zijn dan als u de transactie niet had aangegaan, afhankelijk van hoe de valutamarkt zich beweegt. ValutaPartners zijn niet aansprakelijk voor enig verlies of enige schade die u kunt lijden als gevolg van het gebruik van of het vertrouwen op de informatie in op deze website. Deze aansprakelijkheidsbeperking omvat, maar is niet beperkt tot, directe, indirecte, incidentele, gevolgschade, bijzondere of exemplarische schade.