Euro stijgt ondanks dalend Duits vertrouwen

De euro wist maandag te stijgen ondanks een onverwachte daling in het Duitse ondernemersvertrouwen. De nieuwste IFO bedrijfsenquête uit Duitsland toonde een daling van het sentiment tot het laagste punt in drie maanden. Desondanks sloot de euro de Europese sessie hoger af, mede dankzij zijn negatieve correlatie met de Amerikaanse dollar.

Amerikaanse consumentenvertrouwen

De Amerikaanse dollar verloor terrein doordat een positieve verschuiving in de marktrisicobereidheid de vraag naar de veilige haven-valuta verminderde. Deze verliezen waren echter beperkt door een aanhoudende stijging van de Amerikaanse staatsobligatierendementen.

Experts verwachten dat de publicatie van de nieuwste enquête over het Amerikaanse consumentenvertrouwen vandaag een belangrijke rol zal spelen. Er wordt verwacht dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juni is verslechterd, wat later vanmiddag een tegenwind voor de Amerikaanse dollar kan betekenen. Een toespraak van Fed-functionaris Michelle Bowman zou de USD echter kunnen ondersteunen als zij een havikachtige toon aanslaat.

Impact op EUR/USD

De wisselkoers EUR/USD stond op het moment van schrijven op 1.0727. De euro wist te stijgen ondanks tegenvallende Duitse data, terwijl de Amerikaanse dollar onder druk stond door een verschuiving in de marktrisicobereidheid. De verwachte verslechtering van het Amerikaanse consumentenvertrouwen zou de USD verder kunnen verzwakken, wat mogelijk gunstig is voor de euro.

Verenigd Koninkrijk

Het pond handelde vanochtend zijwaarts, met GBP/EUR op €1,1817 en GBP/USD stabiel op $1,2687. De pond steeg aan het begin van deze week, ondersteund door een verbeterende marktsfeer. De wisselkoers EUR/GBP stond op het moment van schrijven op 0.8451. De verbeterde marktsfeer heeft de pond gesteund, maar zonder nieuwe economische data uit het VK blijft de richting onduidelijk.

Wereldwijd zaken doen met ValutaPartners

Altijd scherpe wisselkoersen en razendsnel internationaal betalen

Disclaimer

De verstrekte informatie en materialen op deze site vormen geen aanbod tot verkoop of uitnodiging voor het doen van een aanbod tot aankoop van valuta of effecten en investeringsbeslissingen mogen er niet op gebaseerd worden. De informatie op deze website wordt verstrekt als algemene informatie en is geen vervanging voor financieel, juridisch of ander professioneel advies. Hoewel wij ernaar streven om accurate, volledige en up-to-date informatie te verstrekken, geven ValutaPartners geen garanties over de foutloosheid, volledigheid, actualiteit of geschiktheid voor een specifiek doel van de inhoud van deze brochure. Het wordt sterk aanbevolen om professioneel advies in te winnen voordat u handelt op basis van de informatie. Het afdekken van valutarisico’s kan ertoe leiden dat u mogelijk gunstige valutabewegingen mist. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs een financieel verlies betekent, kan het wel betekenen dat u mogelijk winsten misloopt die u zou hebben behaald als u het valutarisico niet had afgedekt. Hoewel de uitkomst van een individuele termijntransactie op het moment van aangaan vaststaat, kunnen de algehele ‘waarde’ of ‘voordeligheid’ van dergelijke transacties variëren afhankelijk van toekomstige valutabewegingen. Dit betekent dat hoewel u op het moment van de transactie precies weet hoeveel u betaalt voor een bepaalde valuta, u mogelijk beter of slechter af kunt zijn dan als u de transactie niet had aangegaan, afhankelijk van hoe de valutamarkt zich beweegt. ValutaPartners zijn niet aansprakelijk voor enig verlies of enige schade die u kunt lijden als gevolg van het gebruik van of het vertrouwen op de informatie in op deze website. Deze aansprakelijkheidsbeperking omvat, maar is niet beperkt tot, directe, indirecte, incidentele, gevolgschade, bijzondere of exemplarische schade.