Over Currencycloud

ValutaPartners biedt haar klanten een valuta brokerage dienstverlening aan, maar werkt samen met Currencycloud.

 

Currencycloud is een online platform dat financiële diensten biedt aan bedrijven die internationale betalingen willen verrichten. Het platform stelt bedrijven in staat om valuta te converteren, geld over te maken en betalingen te ontvangen in verschillende valuta’s over de hele wereld.

 

Het doel van Currencycloud is om grensoverschrijdende betalingen voor bedrijven eenvoudiger en efficiënter te maken. Het platform biedt een scala aan functies en tools om bedrijven te helpen bij het beheren van hun internationale betalingen, waaronder real-time valutakoersen, geautomatiseerde betalingen en rapportage over betalingsactiviteiten.

De innovatieve oplossingen van Currencycloud

Currencycloud werkt samen met een breed scala aan bedrijven, waaronder fintech-bedrijven, banken, betalingsproviders en e-commercebedrijven, zoals Revolut, Standard Bank, Starling bank en Bunq. Het platform is ontworpen om flexibel en schaalbaar te zijn, zodat het kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van verschillende bedrijven en sectoren.

 

Currencycloud biedt een innovatieve oplossing voor bedrijven die internationale betalingen moeten doen, waardoor het gemakkelijker wordt om zaken te doen in een geglobaliseerde economie.

 

Currencycloud is opgericht in 2012 in het Verenigd Koninkrijk en wordt nu geleid door Mike Laven en zijn team. Het bedrijf heeft als doel om het proces van internationale betalingen te vereenvoudigen en te moderniseren, vooral voor kleine en middelgrote bedrijven.

 

In 2015 ontving Currencycloud een investering van $18 miljoen van een groep investeerders onder leiding van Sapphire Ventures. Dit gaf het bedrijf de middelen om verder te groeien en zijn diensten uit te breiden.

 

Sindsdien heeft Currencycloud zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten, Europa en Azië uitgebreid en heeft het partnerships gevormd met grote spelers in de fintech-industrie en traditionele bankwezen. In Nederland wordt de technologie van Currencycloud gebruikt door Bunq.

 

 

In 2016 ging Currencycloud een whitelabel samenwerking aan met ValutaPartners, mede opgericht door Michiel Souren. Met ValutaPartners kreeg ook het Nederlandse bedrijfsleven toegang tot het platform van Currencycloud, scherpe en transparante wisselkoersen en razendsnel internationaal betalingen. 

 

Bedrijven die tegen scherpe wisselkoersen willen converteren en razendsnel internationale betalingen willen doen via het platform van Currencycloud kunnen dit alleen doen via een whitelabel. ValutaPartners biedt als enige in Nederland dit aan. 

In 2017 kreeg Currencycloud van onder andere Google Ventures een investering van USD 25.000.000. Dit geld werd gebruikt om de groei en wereldwijde expansie van het bedrijf te financieren. 

 

Eind 2021 werd Currencycloud overgenomen door  Visa voor $962 miljoen. Deze overname heeft de positie van Currencycloud enorm versterkt en het in staat gestelt om nog meer te investeren in de ontwikkeling van zijn producten en diensten.

 

Al met al heeft Currencycloud sinds 2012 in korte tijd een belangrijke rol gespeeld in het transformeren van de wereld van internationale betalingen en zal het naar verwachting blijven groeien en innoveren in de toekomst.

ValutaPartners en Currencycloud

ValutaPartners biedt haar klanten een valuta brokerage dienstverlening aan, maar werken samen met Currencycloud, die gereguleerde betalings- en E-Money-diensten levert om uw FX-activiteit te ondersteunen.

 

Currencycloud is een gereguleerde E-money Institution en Payments Institution en opereert in een aantal landen over de hele wereld. Voor klanten gevestigd in de European Economic Area worden betalingsdiensten verzorgd door Currencycloud BV. Currencycloud BV is gemachtigd door DNB om de activiteiten van een elektronische-geldinstelling uit te voeren onder de Wet op het Financieel Toezicht. 

ValutaPartners heeft een partnerschap met Currencycloud om bepaalde elementen van de service te vergemakkelijken. Currencycloud is de geautoriseerde financiële dienstverlener die elke klant via de technologie van Currencylcoud, platform en betalingsnetwerk de gereguleerde betalings- en e-moneydiensten levert. 

 

Dit stelt ValutaPartners in staat om een naadloze service aan te bieden. ValutaPartners is er voor de dagelijks contact voor vragen en verantwoordelijk voor het bieden van doorlopende hulp en ondersteuning. Currencycloud is verantwoordelijk voor de naleving van de regelgeving, zoals het verzenden van belangrijke communicatie naar de klant, zoals handelsbevestigingen.