Biedt ValutaPartners valutaopties aan?

Nee. ValutaPartners biedt alleen spot- en termijntransacties aan.

Er zijn twee redenen waarom een onderneming valutaopties nodig zou kunnen hebben. De eerste heeft te maken met onzekerheid over een betaling of ontvangst van vreemde valuta in de toekomst.

De tweede ontstaat als een ondernemer een expliciete mening heeft over de toekomstige volatiliteit ten opzichte van de impliciete volatiliteit. Hij denkt dat de toekomstige wisselkoers meer beweegt dan de impliciete volatiliteit nu veronderstelt. De ondernemer dekt zich door betaling van een premie in voor een ongewenste koersontwikkeling, maar heeft de kans om te profiteren van een positieve koersontwikkeling.

Banken en andere brokers verkopen graag valutaopties aan bedrijven omdat ze er veel geld mee verdienen. Het is vaak moeilijk voor een klant om te beoordelen of een premie van een optie eerlijk is. In het overgrote deel van de gevallen volstaat een termijntransactie om valutarisico af te dekken. Het is vaak voordeliger, minder complex en transparanter.

Wilt u verder praten over het afdekken van valutarisico’s? Bel ons op +31(0)20 2246111 of stuur een email naar info@valutapartners.nl