Hoe kan ik valutarisico afdekken?

valutapartners wisselkoersen valutarisico

Wilt u de wisselkoers van een toekomstige betaling in vreemde valuta vastleggen? Of verwacht u in de toekomst vreemde valuta op uw valutarekening? Dan kunt u de wisselkoers voor deze toekomstige transactie nú vastleggen. Dit doet u met een termijntransactie.

Er zijn twee mogelijkheden:

  • U weet op welke datum in de toekomst u een bepaald bedrag in vreemde valuta moet betalen of ontvangt. Dan kunt u dit risico eenvoudig afdekken op ons platform met een termijntransactie. Dit risico kan maximaal voor 1 jaar afgedekt worden.
  • U heeft meerdere betalingen in verschillende bedragen op niet voorziene data verspreid over een bepaalde periode. Dan kunt u dit valutarisico afdekken met een flexibele termijntransactie. U kunt dan alle toekomstige betalingen verwerken tegen een vastgelegde wisselkoers.

Voor elke termijntransactie vragen wij een borgstelling. Dit moeten wij doen om het eventuele negatieve koersrisico op te vangen indien een klant niet voldoet aan zijn verplichtingen. De borgstelling is 5% over het transactiebedrag.

Meer weten over het afdekken van valutarisico’s? Wilt u praten met een ValutaSpecialist? Bel ons op +31(0)20 2246111 of e-mail ons op info@valutapartners.nl