Hoe werkt een flexibele termijntransactie?

Een flexibele termijntransactie is ideaal voor bedrijven die onregelmatig internationale betalingen in vreemde valuta doen. Of regelmatig vreemde valuta ontvangen en willen wisselen naar euro. Bij een flexibele termijntransactie wordt één wisselkoers vastgelegd voor een bepaald bedrag en periode. Alle wereldbetalingen in vreemde valuta of omwisselingen naar euro worden gedaan tegen deze wisselkoers totdat het saldo verbruikt is.

U bent met een flexibele termijntransactie afgedekt tegen schommelingen op de valutamarkt. Uw marge is zekergesteld. Een flexibele termijntransactie kan alleen over de telefoon afgesloten worden.

istock-501292608_720_web

Hoe werkt dit in de praktijk?

Een flexibele termijntransactie afsluiten is eenvoudig. U geeft aan voor welke periode u betalingen verwacht en het bedrag dat u in totaal wil afdekken. U krijgt van ons een scherpe flexibele termijnkoers. U gaat akkoord met deze koers en de transactie wordt bevestigt.

Ligt er een betaling in vreemde valuta op stapel? Stuur ons een email met de betalingsgegevens: welk bedrag u wilt overmaken en naar welke begunstigde. Deze transactie gebeurd tegen de vastgelegde termijnkoers. Boek het juiste bedrag aan verkochte valuta over naar de segregated account. Zodra dit geld op deze rekening staat, betalen wij de begunstigde razendsnel. Het saldo op de termijntransactie wordt nu in mindering gebracht met het bedrag dat betaald is.

Voor elke termijntransactie vragen wij een borgstelling van 5% over het transactiebedrag.

Meer weten hoe wij uw organisatie kunnen helpen met flexibele termijntransacties? Bel ons op +31(0)20 2246111 of stuur een email naar info@valutapartners.nl