Hoeveel kan ik besparen met ValutaPartners?

Iedere organisatie of particulier die gebruikt maakt van het online betaalplatform van ValutaPartners kan veel geld besparen.

Het verschil tussen een bank en ValutaPartners:

Banken:

  • Onevenredig hoge transactiekosten voor wereldbetalingen
  • Ondoorzichtige hoge koersopslag op de wisselkoers

ValutaPartners:

  • Geen transactiekosten
  • Transparante lage koersopslag, scherpe wisselkoers

ValutaPartners helpt u te besparen op elke betaling in vreemde valuta. Dit kan resulteren in een besparing van tienduizenden euro’s per jaar.

Hoeveel kan uw organisatie bezuinigen per jaar?

Dit hangt af van het aantal valutaconversies, het aantal internationale betalingen en het totale volume aan transacties in een jaar. Maar ook welke bank u gebruikt en de methode die u hanteert voor conversies en betalingen (internetbankieren, telefoon of bankplatform).

Hieronder vindt u een overzicht van wat een klant die gemiddeld EUR 100.000 omwisselt per transactie. De besparing met ValutaPartners is ten opzichte van een girale overboeking bij zijn bank. De totale kosten voor een valutatransactie en wereldbetaling is de koersopslag op de wisselkoers plus de transactiekosten.

Screen Shot 2017-11-13 at 14.19.58

De totale kosten bij ValutaPartners is veel lager. Wij hanteren een veel lagere koersopslag dan de banken en verrekenen géén transactiekosten.

Op basis van uw valutabehoefte wordt uw vaste koersopslag berekend. Deze wordt ingesteld op het valuta-platform. Deze koersopslag geldt voor alle spot- en termijntransacties en alle valuta’s. 

Sommige organisaties maken gebruik van brokers voor valutaconversies en internationale betalingen. Vele brokers zijn niet transparant en consistent en keren met hun koersmarge op de wisselkoersen snel terug naar het niveau van de banken. Ook hier kan nog veel bespaard worden.

Wilt ook u weten hoeveel u of uw organisatie kan besparen? Wij voeren graag een vrijblijvende besparingsanalyse uit voor u. Bel +31(0)20 2246111 of email info@valutapartners.nl