Hoe zit het met financieel toezicht en zekerheid?

Screen Shot 2017-11-20 at 14.49.28

Onze payment engine Currencycloud, opgericht in 2012, verwerkt per dag 50.000 betalingen ter waarde van EUR 50 miljard per jaar. Het wordt gebruikt door banken en betaalinstellingen als Fidor BankStandard Bank, Starling Bank, RevolutAzimoTravelex en Stripe.

Currencycloud is een snelgroeiend en toonaangevend FinTech bedrijf uit Londen dat zich alleen richt op internationaal betalingsverkeer. In juli 2021 werd Currencycloud overgenomen door Visa voor USD 963 miljoen.

 

 

Autorisatie en regulering

Currencycloud is een elektronische geldinstelling geautoriseerd door de Financial Conduct Authority (FCA) in het Verenigd Koninkrijk en heeft ook een elektronische geldinstelling vergunning van De Nederlandsche Bank. Currencycloud is de payment provider van ValutaPartners.

Klik HIER voor de vermelding op de website van De Nederlandsche Bank.

 

 

 

Financiële zekerheid

Alle betalingen verlopen via een segregated client account (derdenrekening) die wordt aangehouden bij Barclays Bank. De transactie verloopt hierdoor gescheiden van de bedrijfsvoering van Currencycloud. Het geld op de segregated account blijft van de klant totdat de transactie voltooid is.

De safeguarding requirements die de FCA voorschrijft, zorgen ervoor dat de gelden veilig staan tijdens het betaalproces.

 

 

Technische veiligheid

Fysieke veiligheid: Currencycloud opereert vanuit meerdere High security Tier 4 Data Centers, die gebruikt worden door banken en andere financiële instellingen. Dit is het hoogste garantieniveau dat een datacenter kan bieden, met meer dan 99,99% beschikbaarheid. Deze architectuur kan de meest ernstige technische incidenten weerstaan, zonder dat de beschikbaarheid van de server ooit wordt beïnvloed.

Netwerkveiligheid: Currencycloud maakt gebruik van firewalls. Dit zijn systemen die het netwerk beschermen tegen misbruik van buitenaf. Er worden regelmatig testen uitgevoerd door gespecialiseerde derde partijen.

ISO-certificaat: de veiligheid van ons platform is van wereldklasse en is ISO/IEC 27001:2013gecertificeerd. De veiligheid van ons systeem en onze processen worden regelmatig beoordeeld en goedgekeurd door toezichthouders en banken van over de hele wereld.

 

Gebruikers veiligheid

Inloggen gebeurt altijd met een extra “controle vraag”. Het is mogelijk meerdere gebruikers per account aan te maken. Met ieder eigen rechten en limieten. Begunstigden hoeven slechts een enkele keer te worden ingevoerd, dit voorkomt menselijke fouten. Speciale software checkt automatisch de ingevoerde SWIFT code’s.

Heeft u meer vragen over zekerheid en veiligheid met betrekking tot de dienstverlening van ValutaPartners?

Bel dan +31(0) 2246111 of email info@valutapartners.nl