Wat is de middenkoers?

De middenkoers of mid-rate is het gemiddelde van de bied- en laatprijs van een valutapaar op de interbancaire valutamarkt. De spreads, het verschil tussen de bied- en laatprijs, is voor banken het kleinst.   screen-shot-2016-11-08-at-10-12-02_2

Als de interbancaire koers van EUR tegen USD 1.1057-1.1059 handelt, is de middenkoers op dat moment 1.1058. De wisselkoers die u van de bank krijgt wijkt sterk af van de interbancaire wisselkoers. Uw wisselkoers zou bijvoorbeeld 1.1170 kunnen zijn. Het verschil is winst voor de bank. Dit vertelt de bank u niet. U moet zelf bepalen of de wisselkoers van de bank eerlijk is.

De wisselkoers die u van ValutaPartners krijgt is altijd beter dan de bank. Daarbij zijn wij wél transparant. ValutaPartners laat namelijk bij elke transactie zien wat de middenkoers is op dat moment.

Dit is altijd een real-time koers. U heeft direct toegang tot de valutamarkt.

Elke klant krijgt een vaste lage koersopslag van ons. Zo helder kan het zijn.  U weet dan elke keer waar u aan toe bent.

Wilt u ook op een transparante en consistente manier valutaconversies doen?  Bel ons op +31(0) 2246111 of stuur een email naar info@valutapartners.nl