Wat is een koersmarge of koersopslag?

blog5

De koersmarge of koersopslag is het verschil tussen de wisselkoers die de klant krijgt en de interbancaire wisselkoers. De interbancaire koers is de koers waartegen uw bank valuta kan kopen en verkopen. Het verschil tussen uw wisselkoers en de koers waartegen uw bank zich indekt is winst voor de bank.

Voorbeeld:

Een bedrijf moet een factuur in US dollars betalen.

Een bedrag van USD 100.000,- wordt gekocht tegen een koers van 1.1736. De klant betaalt zijn bank  EUR 85.207,90

De bank koopt deze dollars op de valutamarkt tegen een koers van 1.1816. De bank betaalt hiervoor EUR 84.631,00

Het verschil van EUR 576,90 is winst voor de bank ten koste van de klant.

Voor de wereldbetaling moet de klant EUR 64,00 aan transactiekosten betalen. Dit laat zien dat de transactiekosten maar een fractie van de totale kosten van internationaal betalen zijn!

Bij ValutaPartners had deze klant een betere wisselkoers ontvangen. De koersmarge wordt voor elke klant apart berekend en is afhankelijk van het aantal conversies, betalingen en totale volume per jaar. Onze dienstverlening kan uw organisatie duizenden euro’s besparen.

En de investering? 2 minuten van u tijd per transactie!

ValutaPartners is altijd heel transparant over de koersmarge. Wij laten namelijk tijdens de valutaconversie de middenkoers zien. Dan heeft u altijd inzicht in waar de interbancaire wisselkoers handelt op het moment van de transactie. Zo helder kan het zijn.

Veel brokers pretenderen goedkoper te zijn dan banken. Echter zijn deze partijen niet transparant. U krijgt een wisselkoers van een broker en moet zelf bepalen of deze koers eerlijk is. Dit kan leiden tot inconsistente koersen per transactie. Deze brokers werken op commissie basis. Hoe meer verdiend kan worden aan een klant, hoe hoger hun bonus wordt. Wees voorzichtig met dergelijk partijen.

Meer weten over hoe banken eenvoudig geld verdienen met valutatransacties? Bel ons op +31(0)20 2246111 of email info@valutapartners.nl