Wat is een termijntransactie?

Bij een transactie waarbij de conversie van twee valuta’s verder in de toekomst ligt dan twee dagen spreken we over een termijntransactie. De wisselkoers, ook wel termijnkoers genoemd, voor deze transactie kunt u nu vastleggen. Hierdoor zijn uw marges niet afhankelijke meer van wisselkoersschommelingen.

Een termijntransactie is ideaal voor bedrijven die weten dat zij in de toekomst een bepaald bedrag in vreemde valuta moeten betalen of ontvangen. Om geen wisselkoersrisico te lopen tot die tijd kan nu de koers vastgelegd worden.

Screen Shot 2017-11-22 at 07.30.59Een termijntransactie sluit u eenvoudig af op ons valuta-platform. Bij Select Date of Conversion kiest u de datum waarop de transactie plaatsvind. U kunt een datum kiezen tot 1 jaar. Na Get a Quote krijgt u een termijnkoers van ons. Daarnaast laten wij als referentie ook de interbancaire termijnkoers zien voor de gekozen datum. Zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Voor elke termijntransactie vragen we een borgstelling als dekking. De borgstelling is 5% over het transactiebedrag. Dit geld wordt aangehouden op de segregated account. De borgstelling wordt uiteindelijk op de valutadatum verrekend met het restbedrag. Eén dag voor of op de valutadatum boekt u het restbedrag (de 95%) over op de segregated account. Zodra wij het geld ontvangen hebben wordt de begunstigde betaald.

Wij geven flexibiliteit rond de valutadatum. Wilt u een paar dagen eerder of later betalen? Geen probleem. Laat het ons weten en wij veranderen de valuta-datum voor u. Hier aan zijn geen kosten verbonden. Dit is in de service inbegrepen.

Wilt u de valutadatum voor langere tijd verplaatsen (swappen). Laat het ons weten. Wij passen de valutadatum aan en u ontvangt van ons een markt-conforme aangepaste termijnkoers van ons.

Meer vragen over het afsluiten van termijntransacties met ValutaPartners? Bel ons op +31(0)20 2246111 of stuur een email naar info@valutapartners.nl