Welke valutatransacties zijn er mogelijk?

istock-508411460_720_web

We bieden de volgende valutatransacties aan:

Spottransacties.

Per direct een valuta kopen of verkopen: ligt er een factuur op stapel in een vreemde valuta? Of heeft u vreemde valuta ontvangen en wenst u dit te wisselen naar euro’s? Dan kunt met ons valutaplatform direct een spottransactie uitvoeren. U krijgt van ons een real-time interbancaire wisselkoers plus een vaste lage koersopslag. Voor volledige transparantie laten we u daarnaast ook de middenkoers zien.

Al onze betalingen zijn priority. Dit betekent dat vaak nog dezelfde dag de begunstigde betaald wordt. Dit is in de service inbegrepen. Wij verrekenen geen transactiekosten.

Termijntransacties.

De wisselkoers nu vastleggen voor een toekomstige betaling: moet u een leverancier over 3 maanden betalen? Of ontvangt u over 3 weken vreemde valuta? Dan kunt u het valutarisico af dekken met een termijntransactie. Met een termijntransactie beschermt u zich tegen ongunstige koersontwikkelingen. U koopt of verkoopt dan vreemde valuta voor een bepaalde datum in de toekomst. De koers voor een toekomstige betaling wordt hiermee nu vastgelegd. Ook hier krijgt u van ons de interbancaire termijnkoers plus een vaste lage koersopslag.

Ook hier laten wij voor volledige transparantie u de middenkoers zien en alle betalingen op de valutadatum zijn priority.

Flexibele termijntransacties.

Valutarisico afdekken met flexibiliteit: ideaal voor bedrijven die onregelmatig internationale betalingen in vreemde valuta doen. Met een flexibele termijntransactie kunt u dit risico eenvoudig afdekken. U kunt binnen de gewenste looptijd tegen een overeengekomen termijnkoers draw downs doen. U doet dan wereldbetalingen in vreemde valuta en wisselt altijd tegen de vastgelegde termijnkoers. Het bedrag van het termijncontract neemt na een draw down af met de waarde van de tussentijdse betaling tot dat het saldo verbruikt is.

Voor alle termijntransacties vragen we een borgstelling.

Wilt u meer weten over internationale betalingen en het afdekken van valutarisico’s? Bel ons op +31(0)20 2246111 of stuur een e-mail naar info@valutapartners.nl