Dagelijkse marktontwikkelingen: pond herstelt, dollar wint, euro onder druk

Het Britse pond maakte gisteren een interessante ontwikkeling door. Na de publicatie van de meest recente arbeidsmarktgegevens in het Verenigd Koninkrijk daalde de waarde van het pond eerst, omdat de binnenlandse werkloosheid voor de vierde opeenvolgende maand in april was gestegen. Daarna herstelde het pond zich snel toen de loongroeicijfers positiever uitvielen. Het reguliere loon liet aan het begin van het tweede kwartaal een stabiele groeisnelheid van 6% zien. De Bank of England (BoE) houdt nauwlettend in de gaten hoe de loonontwikkelingen bijdragen aan de inflatiedruk in het VK. Als gevolg hiervan verminderden investeerders hun verwachtingen voor directe renteverlagingen.

Verwachtingen EUR/USD EUR/GBP 2024

Wat is er gebeurd?

De Amerikaanse dollar kreeg dinsdag ook steun te midden van een stijgende vraag naar veilige havenvaluta’s. Investeerders leken voorzichtig te handelen in afwachting van de nieuwste Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) en het rente-besluit van de Federal Reserve (Fed). Tegelijkertijd kwam de euro onder extra druk te staan nadat kredietbeoordelaar Moody’s waarschuwde dat de recente aankondiging van vervroegde verkiezingen in Frankrijk risico’s inhield voor de kredietwaardigheid van het land.

Wat gaat er gebeuren?

Vooruitkijkend zal het een drukke dag zijn voor USD-investeerders met de aankondiging van de nieuwste Amerikaanse CPI-cijfers en het rente-besluit van de Fed. Verwacht wordt dat de inflatie in de VS vorige maand op 3,4% is gebleven. Een aanhoudend hoge inflatiewaarde zal waarschijnlijk de verwachtingen voor het rente-besluit van vanavond versterken. Hoewel verwacht wordt dat de Fed deze maand haar monetaire beleid ongewijzigd zal laten, anticiperen USD-investeerders op een havikachtige toon in de vooruitzichten van de bank, die de Amerikaanse dollar zou kunnen versterken. Op het moment van schrijven staat de EUR/USD koers op 1.0750.

Ondertussen hebben de nieuwste Britse BBP-cijfers, die vanochtend zijn vrijgegeven, druk gezet op het pond. De data lieten zien dat de economische groei in april stagneerde, wat opnieuw zorgen baart over de economische vooruitzichten van het land. Momenteel staat de EUR/GBP koers op 0.8425.

EUR-investeerders kunnen vandaag uitkijken naar een reeks toespraken van beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB). Een havikachtige consensus zou de eenheidsmunt kunnen helpen om een deel van de recente verliezen goed te maken.

Wereldwijd zaken doen met ValutaPartners

Altijd scherpe wisselkoersen en razendsnel internationaal betalen

Disclaimer

De verstrekte informatie en materialen op deze site vormen geen aanbod tot verkoop of uitnodiging voor het doen van een aanbod tot aankoop van valuta of effecten en investeringsbeslissingen mogen er niet op gebaseerd worden. De informatie op deze website wordt verstrekt als algemene informatie en is geen vervanging voor financieel, juridisch of ander professioneel advies. Hoewel wij ernaar streven om accurate, volledige en up-to-date informatie te verstrekken, geven ValutaPartners geen garanties over de foutloosheid, volledigheid, actualiteit of geschiktheid voor een specifiek doel van de inhoud van deze brochure. Het wordt sterk aanbevolen om professioneel advies in te winnen voordat u handelt op basis van de informatie. Het afdekken van valutarisico’s kan ertoe leiden dat u mogelijk gunstige valutabewegingen mist. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs een financieel verlies betekent, kan het wel betekenen dat u mogelijk winsten misloopt die u zou hebben behaald als u het valutarisico niet had afgedekt. Hoewel de uitkomst van een individuele termijntransactie op het moment van aangaan vaststaat, kunnen de algehele ‘waarde’ of ‘voordeligheid’ van dergelijke transacties variëren afhankelijk van toekomstige valutabewegingen. Dit betekent dat hoewel u op het moment van de transactie precies weet hoeveel u betaalt voor een bepaalde valuta, u mogelijk beter of slechter af kunt zijn dan als u de transactie niet had aangegaan, afhankelijk van hoe de valutamarkt zich beweegt. ValutaPartners zijn niet aansprakelijk voor enig verlies of enige schade die u kunt lijden als gevolg van het gebruik van of het vertrouwen op de informatie in op deze website. Deze aansprakelijkheidsbeperking omvat, maar is niet beperkt tot, directe, indirecte, incidentele, gevolgschade, bijzondere of exemplarische schade.