Afdekken valutarisico particulieren

Wilt u onaangename verrassingen voorkomen bij investeringen in het buitenland?

Ook als particulier kunt u te maken krijgen met valutarisico’s. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij het kopen van vastgoed in het buitenland. Het afdekken van dit risico zorgt voor financiële zekerheid en voorkomt onverwachte kosten. Bij ValutaPartners begrijpen we dat dit een complex proces kan zijn, en daarom staan we klaar om u te helpen bij het realiseren van uw investeringen in het buitenland.
holiday home norway beautiful lake mountains wisselkoers wisselkoersen valutapartners valutarisico afdekken particulieren

Investeren buiten de eurozone

Stelt u zich eens voor: u bent een ambitieuze particulier met de droom om een adembenemend vakantieverblijf te kopen buiten de Eurozone. U heeft een betrouwbare partner gevonden die u bij elke stap ondersteunt. U heeft de ideale locatie gevonden, uw plannen zijn goedgekeurd en u staat op het punt om te beginnen met de bouw. Dan wordt het tijd om te kijken naar een cruciaal aspect van deze investering: het valutarisico.

Bij het aankoopproces van uw buitenlandse droomhuis wordt u onvermijdelijk geconfronteerd met vreemde valuta. Alle betalingen voor uw nieuwe woning moeten namelijk worden voldaan in de lokale munteenheid. 

valutarisico afdekken particulieren valutapartners noorwegen vakantiehuis noorse kronen

Dit brengt valutarisico’s met zich mee. Valutarisico ontstaat doordat de prijs van uw nieuwe huis wordt weergegeven in de lokale munteenheid van het land waar u koopt. Wanneer u de offerte ontvangt, wordt deze prijs omgezet naar euro’s, gebaseerd op de huidige wisselkoers tussen de euro en de lokale munteenheid.

 

Hier ligt de uitdaging: wisselkoersen fluctueren voortdurend. Deze worden beïnvloed door verschillende factoren zoals economische indicatoren, monetaire beleidsbeslissingen van centrale banken en specifieke factoren gerelateerd aan het betreffende land. Dit betekent dat de totale kosten van uw huis in euro’s sterk kunnen veranderen in de toekomst.

Wel of niet afdekken valutarisico?

Als de wisselkoers verandert in het nadeel van de euro, dan zou uw huis in euro’s duurder kunnen worden dan u oorspronkelijk had berekend. Echter, als de wisselkoers in uw voordeel verandert, zou uw huis in euro’s goedkoper kunnen worden.

 

Het afdekken van valutarisico is een strategie waarbij u een specifieke wisselkoers vaststelt voor uw transactie, ongeacht toekomstige wisselkoersschommelingen. Dit biedt u de zekerheid van een vaste prijs in euro’s en helpt u om financiële verrassingen te voorkomen en beter te plannen.

 

Wanneer u ervoor kiest om uw valutarisico niet af te dekken, dan hoopt u dat de waarde van de lokale munteenheid gelijk blijft of afneemt ten opzichte van de euro gedurende de periode waarin u alle betalingen moet voldoen. 

Echter, de toekomst van de valutamarkt is onvoorspelbaar. Het niet afdekken van uw valutarisico kan daarom leiden tot financiële onzekerheid en onaangename verrassingen. Het afdekken van uw valutarisico kan dus een nuttige strategie zijn bij het kopen van vastgoed buiten de Eurozone. Het biedt u financiële zekerheid en helpt om onaangename verrassingen te voorkomen. Met de juiste partner aan uw zijde kunt u dit risico efficiënt beheren.

Hoe kan ValutaPartners u helpen?

Het investeren buiten de Eurozone kan een spannende onderneming zijn. Met de juiste planning en ondersteuning kunt u uw droom waarmaken zonder zorgen over valutarisico’s. 

 

ValutaPartners biedt particulieren de mogelijkheid aan valutarisico’s efficiënt en doelgericht af te dekken. Het afdekken van valutarisico’s is belangrijk als er nu een of meerdere toekomstige betalingen in vreemde valuta bekend zijn. Wij garanderen u de zekerheid van een vaste wisselkoers, terwijl u de vrijheid behoudt om te kiezen wanneer u uw betalingen uitvoert.

 

Dit kan heel eenvoudig met een flexibele termijntransactie. Er zijn geen transactiekosten verbonden een het afsluiten van een flexibele termijntransactie. Wij verlangen wel een initiële storting van 5%

Flexibele termijntransactie

Een flexibele termijntransactie kan bijzonder gunstig zijn voor particulieren die investeren in het buitenland en in de toekomst diverse betalingen in vreemde valuta moeten voldoen. Het biedt hen een middel om zich te wapenen tegen de onzekerheid van wisselkoersschommelingen.

 

Een flexibele termijntransactie is een contract dat u nu de mogelijkheid biedt om een specifieke wisselkoers vast te stellen voor toekomstige betalingen in vreemde valuta. Dit contract maakt het voor u mogelijk voor een bepaalde periode een specifieke hoeveelheid vreemde valuta te kopen tegen een reeds vastgelegde koers. De voornaamste aantrekkingskracht van een flexibele termijntransactie is de vrijheid in timing: u bepaalt zelf wanneer u de betalingen in vreemde valuta binnen de afgesproken periode uitvoert.

 

ValutaPartners helpt bedrijven

ValutaPartners helpt bedrijven ook met het analyseren en kwantificeren van valutarisico’s. Een gedegen beleid van valutamanagement helpt bij budgetteren en prijsstellen en leidt tot een bedrijfsresultaat dat onafhankelijk is van schommelingen op de valutamarkt. 

 

De ervaring van mede-oprichter Michiel Souren aan bank- en klantzijde in de City van Londen leverde een schat aan kennis en ervaring op. Hij kreeg inzicht hoe banken verdienen aan hun klanten. Maar ook hoe dit te voorkomen is. Daarnaast leerde hij hoe grote multinationals omgaan met valutarisico. Deze ervaring wil hij delen met het Nederlandse bedrijfsleven.