Vreemde valuta rekening: wat is het en waarom heb je het nodig?

Als bedrijf dat internationaal zakendoet, is het waarschijnlijk dat je te maken krijgt met vreemde valuta. Het kan dan handig zijn om een vreemde valuta rekening te openen. Maar wat is dat precies en waarom heb je het nodig?

Een vreemde valuta rekening is een bankrekening waarop je geld in een andere valuta kunt ontvangen en betalen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je regelmatig facturen ontvangt of verstuurt in een andere valuta dan de euro. Door een vreemde valuta rekening te openen, kun je valutakoersen beter in de gaten houden en kun je wisselkoersrisico’s beperken.

ValutaPartners: jouw partner in valutamanagement

Bij ValutaPartners begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om grip te hebben op je valutastromen. Daarom bieden wij onze klanten een multi-valutarekening aan. Met deze rekening kun je meerdere valuta’s beheren en betalingen doen in verschillende valuta’s. Zo kun je bijvoorbeeld facturen in dollars ontvangen en betalen in euro’s, zonder dat je daarvoor extra kosten hoeft te maken.

Maar onze dienstverlening gaat verder dan alleen het aanbieden van een multi-valutarekening. Wij helpen onze klanten ook bij het managen van hun valutarisico’s. Dit doen we door middel van valutamanagement, waarbij we samen met onze klanten kijken naar de beste strategie om valutarisico’s te beperken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van valutatermijncontracten om jezelf te beschermen tegen ongunstige wisselkoersen.

Voordelen van een vreemde valuta rekening bij ValutaPartners

  • Beheer meerdere valuta’s op één rekening met onze multi-valutarekening
  • Betalingen doen in verschillende valuta’s zonder extra kosten
  • Beperk wisselkoersrisico’s door middel van valutamanagement
  • Persoonlijke begeleiding door onze ervaren adviseurs

Conclusie

Kortom, een vreemde valuta rekening bij ValutaPartners kan je als bedrijf helpen om grip te krijgen op je valutastromen en wisselkoersrisico’s te beperken. Wil je meer weten over onze dienstverlening of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wereldwijd zaken doen met ValutaPartners

Altijd scherpe wisselkoersen en razendsnel internationaal betalen

Disclaimer

De verstrekte informatie en materialen op deze site vormen geen aanbod tot verkoop of uitnodiging voor het doen van een aanbod tot aankoop van valuta of effecten en investeringsbeslissingen mogen er niet op gebaseerd worden.