Vreemde valuta rekening: wat is het en waarom heb je het nodig?

Als bedrijf dat internationaal zakendoet, is het waarschijnlijk dat je te maken krijgt met vreemde valuta. Het kan dan handig zijn om een vreemde valuta rekening te openen. Maar wat is dat precies en waarom heb je het nodig?

Een vreemde valuta rekening is een bankrekening waarop je geld in een andere valuta kunt ontvangen en betalen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je regelmatig facturen ontvangt of verstuurt in een andere valuta dan de euro. Door een vreemde valuta rekening te openen, kun je valutakoersen beter in de gaten houden en kun je wisselkoersrisico’s beperken.

ValutaPartners: jouw partner in valutamanagement

Bij ValutaPartners begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om grip te hebben op je valutastromen. Daarom bieden wij onze klanten een multi-valutarekening aan. Met deze rekening kun je meerdere valuta’s beheren en betalingen doen in verschillende valuta’s. Zo kun je bijvoorbeeld facturen in dollars ontvangen en betalen in euro’s, zonder dat je daarvoor extra kosten hoeft te maken.

Maar onze dienstverlening gaat verder dan alleen het aanbieden van een multi-valutarekening. Wij helpen onze klanten ook bij het managen van hun valutarisico’s. Dit doen we door middel van valutamanagement, waarbij we samen met onze klanten kijken naar de beste strategie om valutarisico’s te beperken. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van valutatermijncontracten om jezelf te beschermen tegen ongunstige wisselkoersen.

Voordelen van een vreemde valuta rekening bij ValutaPartners

  • Beheer meerdere valuta’s op één rekening met onze multi-valutarekening
  • Betalingen doen in verschillende valuta’s zonder extra kosten
  • Beperk wisselkoersrisico’s door middel van valutamanagement
  • Persoonlijke begeleiding door onze ervaren adviseurs

Conclusie

Kortom, een vreemde valuta rekening bij ValutaPartners kan je als bedrijf helpen om grip te krijgen op je valutastromen en wisselkoersrisico’s te beperken. Wil je meer weten over onze dienstverlening of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Wereldwijd zaken doen met ValutaPartners

Altijd scherpe wisselkoersen en razendsnel internationaal betalen

Disclaimer

De verstrekte informatie en materialen op deze site vormen geen aanbod tot verkoop of uitnodiging voor het doen van een aanbod tot aankoop van valuta of effecten en investeringsbeslissingen mogen er niet op gebaseerd worden. De informatie op deze website wordt verstrekt als algemene informatie en is geen vervanging voor financieel, juridisch of ander professioneel advies. Hoewel wij ernaar streven om accurate, volledige en up-to-date informatie te verstrekken, geven ValutaPartners geen garanties over de foutloosheid, volledigheid, actualiteit of geschiktheid voor een specifiek doel van de inhoud van deze brochure. Het wordt sterk aanbevolen om professioneel advies in te winnen voordat u handelt op basis van de informatie. Het afdekken van valutarisico’s kan ertoe leiden dat u mogelijk gunstige valutabewegingen mist. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs een financieel verlies betekent, kan het wel betekenen dat u mogelijk winsten misloopt die u zou hebben behaald als u het valutarisico niet had afgedekt. Hoewel de uitkomst van een individuele termijntransactie op het moment van aangaan vaststaat, kunnen de algehele ‘waarde’ of ‘voordeligheid’ van dergelijke transacties variëren afhankelijk van toekomstige valutabewegingen. Dit betekent dat hoewel u op het moment van de transactie precies weet hoeveel u betaalt voor een bepaalde valuta, u mogelijk beter of slechter af kunt zijn dan als u de transactie niet had aangegaan, afhankelijk van hoe de valutamarkt zich beweegt. ValutaPartners zijn niet aansprakelijk voor enig verlies of enige schade die u kunt lijden als gevolg van het gebruik van of het vertrouwen op de informatie in op deze website. Deze aansprakelijkheidsbeperking omvat, maar is niet beperkt tot, directe, indirecte, incidentele, gevolgschade, bijzondere of exemplarische schade.